Saturday 11 October 2014

Recenzija: Garnier vs. Mixa micelarna voda + pitanje za naredni post

 
 
Pre no što pređem na upoređivanje ovih dveju micelarnih voda, moram da vam se izvinim za očajan dizajn bloga - još uvek pokušavam da se snađem sa uređivanjem, nadam se da će to uskoro biti poboljšano, kao i fotografije. Živim na dva mesta, i večito mi se desi da jedan proizvod ostane na jednom, a drugi na drugom, pa ne mogu da ih uslikam. Potrudiću se da to rešim što pre, a predloge za dizajn rado očekujem, kao i svaku pomoć i sugestiju!
 
Danas sam odlučila da pišem o micelarnim vodama - šminkam se svakog dana, a istovremeno se borim sa bubuljicama, pa mi je posebno važno da šminka bude temeljno isprana sa kože. Ne koristim pudere, samo BB i CC kreme (o kojima ću pisati u jednom od narednih postova), ali koristim ajlajner i maskaru, a poznato je već svima da je to teška šminkerska artiljerija koja teško silazi sa očiju. Stoga, uvek sam u potrazi za dobrim sredstvom za skidanje šminke, a svakako me nije zaobišla ni priča sa micelarnim vodama.
Verujem da ste manje-više sve upoznate sa principom po kojem funkcionišu micele, komponente koje vezuju nečistoće, pa ne bih pravila neki poseban opšti uvod.
 
Mixa micelarna voda
 
 
 
Ova micelarna voda dolazi u pakovanju od 200 ml i košta oko 500 dinara, a može se naći i za 400-450 kada su neke akcije. Ja sam svoju kupila prošle godine u dm-u, na nekoj od takvih akcija.

Kada se uporedi sa bilo kojim skidačem šminke koji sam do tada koristila (maramicama, Avonovim sredstvima za skidanje šminke sa očiju i lica), Mixa se prikazala neuporedivo bolje - vata ili tufer se u trenutku ispuni svim nečistoćama i šminkom koju sam nosila u toku dana.
Postoji dozer na boci, te se može kontrolisati količina istisnute vode, ali mi se odmah na početku dešavalo da prsne i sliva se niz bocu nekontrolisano, što mi je zasmetalo, jer dozer izbaci popriličnu količinu micelarne vode koja se bespotrebno slije i potroši. Odmah sam primetila koliko se brzo troši i da će mi na svaka dva meseca, najviše, biti potrebna nova.
Nakon početnog oduševljenja, primetila sam da teško skida vodootporne maskare - moram da trljam i gnječim trepavice da bih uspela da skinem, ali ni tada ne uspevam u potpunosti da je uklonim. Pokušala sam i da držim vatu prislonjenu uz oko neko vreme, ali uvek ostane bar još nešto što ujutro, iako ga nema ni nakon umivanja gelom i mackanja, zateknem ispod oka i iznerviram se, jer znam koliko je to štetno i pogubno za nežnu kožu ispod oka.
Skoro sam počela da koristim ajlajner u gelu, i Mixa je tu takođe naišla na problem - ajlajner uvek ostane, i posle 4 tufera, koliko prosečno potrošim skidajući šminku (najmanje 15 minuta). Ne ostane sve, naravno, ali se vide naglašene oči i da "tu nečega ima".
Kada je reč o senkama, toniranim kremama, krejonima, ruževima i ostalim čudima, Mixa to zaista temeljno skine i na belom peškiru posle umivanja ničega nema (preporučujem beo peškir, tako se najjasnije vidi da li ste temeljno oprali lice).
Stoga, mislim da je ova micelarna dobra kao skidač šminke sa lica, ali ne samostalan - potrebno vam je nešto dodatno što će zaista skinuti temeljno šminku sa očiju, neko dvofazno sredstvo za kojim sam ja još uvek u potrazi (i očekujem preporuke).  Plus za ovu micelarnu vodu jeste što je prilagođena osetljivoj koži (moguće da je zato i toliko blaga kad je reč o skidanju teže šminke) i što mojoj ekstremno osetljivoj koži nije napravila nikakav haos.
 
Garnier micelarna voda
 
 
 
Ovu micelarnu vodu sam kupila na akciji u DM-u prošle sedmice, koštala je oko 450 dinara, ali dolazi u duplo većem pakovanju u odnosu na Mixu, od 400 ml, što me je svakako privuklo, kao i želja da pronađem neku povoljnu, ali dobru micelarnu vodu (dok se ne oprostim od novca i kupim Bioderminu, toliko hvaljenu).
Prva zamerka odmah po otvaranju jeste što ne postoji dozer, već samo rupica kroz koju curi voda - ne možete nikako da kontrolišete količinu proizvoda koji će izaći i tako se, opet, bespotrebno troši, i vrlo brzo.
Kada je reč o skidanju toniranih krema, ruževa i ostatka šminke (sem maskare i ajlajnera), Garnier se pokazao jednako dobar kao Mixa. Kad je reč o maskari, Garnier je skine bolje, ali i dalje ne u potpunosti bez trljanja i više tufera, a trljanje je, kao što znate, jedan od glavnih izazivača bora oko očiju. Ajlajner takođe brže skine, ali opet nepotpuno i opet zateknem ujutro mrlje na licu, što me dovodi do ludila.
U poređenju sa Mixom, čini mi se da Garnier ima i prednosti i mane - prednost je svakako što za nijansu temeljnije skine šminku, a mana je što, iako i Mixin dozer nije savršen, ovde ne postoji nikakav i zaista se prebrzo troši, gotovo isto kao pakovanje do 200 ml Mixe, te želja da uštedite i za isti novac dobijete više proizvoda pada u vodu.
Ipak, ukoliko bih morala da odaberem pobednika ovog duela, to bi, za nijansu, bio Garnier, ali i dalje sam u potrazi za dobrom micelarnom vodom ili skidačem šminke.
 
Šta preporučujete? Da li ste probale ove micelarne vode i koja vam se više dopala?
 
P. S. Ovo je, u naslovu obećani, drugi deo posta.
U septembru sam bila malo neodgovorna prema novcu (:D) i kupila gomilu nekih čuda za negu i šminkanje (new in post nisam pravila, jer mi je polovina u NS-u, polovina kod kuće :(), ali me zanima o čemu biste volele da pišem.
Evo spiska:
-Blush četke za puder, ajlajner i blendanje
-NYX baza za senke
-NYX HD Photogenic korektor
-Macadamia proizvodi za negu kose (šampon, balzam, maska, ulje, leave-in balzam i krema za lokne)
-Bioten CC krema (u DM-u je trenutno na popustu, košta nešto malo iznad 300 dinara)
-Avon paleta korektora
-Essence uvijač za trepavice
-Essence četka za korektor
-Welnea šampon za kosu sa matičnim mlečom
-Avene termalna voda
-Heliocare gel color krema (BB krema sa zaštitnim faktorom)
 
I, da - sledećeg petka počinjem sa serijom Neostrata hemijskih pilinga. Planiram da uradim šest. Da li želite da pišem o tome i efektima koje imaju na moju kožu?
 
Radujem se komentarima i sugestijama!

15 comments:

  1. Meni je garnier micelarna takodje dobra,mada mi maskaru ne skine,to uradim sa niveom za skidanje sminke oko ociju. Inace,meni je ovaj text bas znacio,jer nisam bila sigurna kakva mi je ova micelarna,nedavnosam je kupila,a meni se recimo ne trosi brzo. Sto se mene tice,mozes da pises o NYX korektoru ili blush cetkicama:))

    ReplyDelete
  2. Zavisi koliko stavljaš šminke, kad je reč o trošenju... Meni nekako uvek mnogo izađe, ali, dobro, ja sam i malo smotana, to stoji. :D
    Dogovoreno! Pišem čim se vratim u NS i o korektoru i o četkicama! :) Hvala na komentaru!

    ReplyDelete
  3. Nema na cemu,javi nam i o hemijskim pilinzima :) Ja nikada nisam probala,a razmisljam da uradim.

    ReplyDelete
  4. Kakav problem sa licem imaš? Mene najviše muče flekice, pa mi je dermatolog preporučila to, mada se tako plašim da će mi se oljuštiti koža i da ću ići crvena na fakultet. :S

    ReplyDelete
  5. Nemam neki poseban problem,pojavile mi se flekice od solarijuma,a i mislila sam da mi malo osvezi lice,ja imam malo vise godina od tebe sigurno :)

    ReplyDelete
  6. Da, super su te za osvežavanje lica. Ako si iz NS-a, javni mi se na mejl, ako treba preporuka za dermatologa, ova žena je divna i profesionalna. I nije kozmetičarka!

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Nazalost nisam iz NS-a. Sad cu bas razmisljati dok ne uradim i ja . U svakom slucaju kada budes radila,napisi nam :)

    ReplyDelete
  9. Hoću, hvala mnogo na čitanju! Javljam se u petak uveče ili subotu!

    ReplyDelete
  10. A ja sam sa Lorealovom miceralnom jako zadovoljna,ni jednu od ove dve nisam koristila!! :)

    ReplyDelete
  11. E, nju nisam gledala. Koliko košta, kakvo je pakovanje? :)

    ReplyDelete
  12. Koristila sam i Loreal i Garnier micelarnu. Odlucila sam se da nastavim sa Garnierovom iz razloga jer je ima vise i jeftinija je varijanta. :) Inace nisam videla neku strava razliku izmedju njih dve. :) Mada ipak mislim da Lorealova mrvicu bolje uklanja sminku. :)

    ReplyDelete
  13. Nisam ni primetila da postoji Lorealova, iskreno. Ali, da, svakako je Garnier baš povoljan, sad je akcija u Dm-u, ako si u potrazi. :)

    Hvala na komentaru!

    ReplyDelete
  14. Danas sam gledala roc kremu u apoteci za fleke i generalno za celo lice.Cena joj je 4000din. Nisam imala te pare,da li je neko mozda cuo za tu kremicu,ja bih rekla da je dobra. Roc pro renove

    ReplyDelete
  15. Au, pa to je baš skupo, bolje da piling odradiš za te pare. Nisam gledala tu kremu, pogledaj na sajtu Zelene apoteke, možda je tamo jeftinije....

    ReplyDelete